Musik & Dans

Musik och dans är härligt! Spelade lite piano som barn, men fingerfärdighet är inte min styrka, så nu står flygeln jag ärvde från min mor mest som en cool möbel med familjefoton på – och som ett minne från min mormor och mor.

Något jag älskar är genren musikal!
I Alingsås finns ”Alingsås Musikteatersällskap” (AMTS) och efter att ha varit entusiastisk publik under en tid, fick jag chansen att vara med i produktionsgruppen på PR-sidan på föreställningarna ”Jesus Christ Superstar 2017 och ”Musikalafton 2018 – at the movies”. Vi fixade annonser i pressen, TV-reklam i mataffären, delade ut flyers på stán och gjorde en adventskalender på instagram med mera… Sååå roligt och lärorikt att vara med ”bakom kulisserna” och följa allt arbete man normalt inte ser som publik. Vill du läsa bloggen några av oss ur produktionsgruppen skrev i Alingsås Tidning under en vecka i januari 2018, hittar du den här. 

Vill du höra smakprov på hur Musikalafton 2018 lät, så finns det några klipp i en spellista här på min Youtubekanal.

Från ”Cats” ur Musikalafton 2018.

Fotade en del också och här är ett album på Facebook från ”Jesus Christ Superstar” och  här är ett album från premiärföreställningen av Musikalafton i januari 2018.

Själv sjunger jag i kör och dansat jazzdans som ung samt buggat och dansat salsa i vuxen ålder. Har en dröm om en öppen dansbana mitt i Göteborg och lämnat in förslag om det i samband med idéinlämningen inför ”Göteborg 2021” – projektet. Här kan du läsa om det.

Det blev en bok med en kort version av alla förslag som göteborgarna lämnade.

Göteborg stads jubileumsbok med alla inkomna ideer

Alla som bidrog med en idé inför jubileet blev publicerade i denna bok.

En annan musikgrej som betyder en del för mig är faktiskt det gamla anrika radioprogrammet ”Melodikrysset”. Min mamma och jag löste det på lördagsmornarna tillsammans när jag var 10-12 år ungefär. När hon gick bort försökte jag själv men var inte lika roligt – och svårare! När jag sedan hamnade på facebook skapade jag själv en sida: ”Melodikrysset the Harder Way” – där vi lämnar ledtrådar till varandra och umgås och har roligt. Tack vare den här gemenskapen fick jag vara med om programmets första Drive-in-kryss på Liseberg – där jag fick träffa flera sköna människor från facebook ”in the flesh” – och Anders Elderman himself.
Vill du vara med och ordleka på lördagarna hittar du facebooksidan ”MTHW” här.

Anders Eldeman och jag på Melodikryssets drive-in på Liseberg.