Foto

Våren 2011 köpte jag min allra första digitalkamera: en Canon PowerShot A3350 IS. Detta blev början på något som har utvecklats till ett intresse – att fotografera. Jag är inte ett dugg ”skolad” utan leker mig fram. Har alltid kameran med mig i fickan och tar bilder i vardagen. Det är därför jag köpte ännu en kompakt när min första gick sönder, så från sommaren 2014 använder jag Canon PowerShot S120.

Redigerar mina bilder i ett bra och enkelt gratisprogram som heter PhotoScape.
Någon dag kanske jag köper en mer avancerad kamera och/eller ett skarpare bildbehandlingsprogram, men eftersom jag är lite otålig när det gäller att sätta mig in i manualer och teknik, vet jag inte när det blir. Och är det något jag lärt mig hittills är att ett bra foto inte hänger på kameran, utan på fotografens öga. För det mesta i alla fall.
Har gått med i ett par fotogrupper på Facebook och lär mig genom detta en hel del genom den respons jag får där – jättekul och utvecklande!

Ett favoritgatufoto jag tog en sen kväll på väg hem från jobbet.

En tanke är att i framtiden använda denna hemsida delvis som en fotoblogg. Tills dess finns en del av mina foton på min Facebookprofil, se länkar nedan (du behöver inte logga in på Facebook för att se dem, då dessa album är publicerade med ”offentlig” sekretessnivå).

Ett urval av fotoalbum på Facebook
Ett gatufoto om dagen under 2018
Från premiären av ”Musikalafton 2018 – at the Movies”
Från föreställningen ”Evita” på Balettakademien, februari 2017 
Photowalk Göteborg april 2017
Photowalk Göteborg april 2016

Fotografer från Photowalk februari 2014
Gatubilder på Photowalk februari 2014
Höstbilder  2013
Invigning Lights i Alingsås september 2013
Potatisfestivalen juni 2013
Invigning Konstsalongen ”Art & Cookies” juni 2013
Alingsås – kvällspromenad augusti 2012

Vann 1a pris med denna bild i en tävling som Västtrafik hade på sin instagram våren 2017.